.
.
  • .
    Stay
.
.

Alarm

Alarm

Larm Utan Abonnemang

Med ett larm från HomeSecure slipper du komma hem till en otrevlig överraskning. Du får meddelande via SMS och blir uppringd så fort en sensor utlöses.

Din granne kan snabbt undersöka vad som skett och ev. tillkalla hjälp. Man kan också ansluta röksensorer, gassensorer och vattensensorer för att skydda ditt hem mot alla slags olyckor.

HomeSecure's larm Skyddar ditt Hem

Larm minskar risken för inbrott. Så fort en tjuv ser att ditt hem är skyddat av ett inbrottslarm kommer denne i de allra flesta fall undvika ert hus. Om han ändå skulle försöka sig på ett inbrott, kommer larmet utlösas och sirenen börja tjuta med 110dB så snart en sensor blivit utlöst. Inte nog med att själva sirenen stressar tjuven kommer larmet också skicka sms och ringa upp de sparade telefonnummer till personer som snabbt kan undersöka ditt hem och ev. tillkalla hjälp.

 

Grannhjälp - Effektivt Mot Inbrott

Vilken nytta har ett vaktbolag med skyhöga abonnemang och extraavgifter, om de ändå inte hinner fram i tid? Din granne kan undersöka vad som skett och snabbt tillkalla polis om det är nödvändigt. Gå ihop ett gäng grannar och starta ett nätverk som håller ett öga på varandras hem.

Larmsystemets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. Alla sensorer skickar en trådlös signal till kontrollpanelen om de utlöses, som i sin tur utlöser hela larmet. Larmpanelen skickar då omedelbart SMS till alla sparade nummer samt ringer även upp dem.

De olika larmmodeller har olika konfigurationsalternativ, och PRO modellen har en inbyggd knappsats för att ställa in larmsystemet med samt för att aktivera och avaktivera systemet.

Alla larmpaneler har inbyggt skalskydd (nattskydd), vilket inaktiverar alla rörelsesensorer men behåller dörrar och fönster aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det finns ett antal olika sensorer, som kan kopplas till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och dörr/fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm. till larmpanelen för att skydda mot alla typer av olyckor. Alla sensorer är trådlösa och går på batteri, så du slipper dra fula elkablar runt om i huset.

Dörr/fönstersensorer

Dörr/fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den anden delen sätta på dörren eller fönstret. Så fort dörren eller fönstret öppnas, bryts magnetfältet mellan de två delarna och sensor sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför den. De täcker av 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de flesta rum kan täckas upp med en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så snart en inbrottstjuv kommer in i rummet, registrerar rörelsesensorn det och sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så din hund kan röra sig fritt omkring i hemmet när larmet är aktiverat.


.