.
.
  • .
    Stay
.
.

GSM Larm

GSM Larm

GSM Larm som skyddar ditt Hem

På HomeAlarm.se specialicerar vi oss på GSM larm. Vi har ett stort utbud och många års erfarenhet inom området. Vi har två olika GSM larmmodeller, HomeSecure BASIC och PRO. HomeSecure BASIC är perfekt till lägenheter, fritidshus, sommarstugor och mindre hem. HomeSecure PRO är för dig som vill ha det mest avancerade larmet med professionell funktionalitet i toppklass. 

Skydda ditt hem med ett skräddarsytt GSM larm

På HomeAlarm har vi många års erfarenhet med gsm larm. Vi delar gärna med oss av vår expertkunskap, och du kan alltid kontakta oss för råd och vägledning när du väljer larm och sensorer. Det gäller din trygghet i ditt hem, och det ser vi väldigt seriöst på.

Grannhjälp - Ett effektivt sätt att skydda sig mot inbrott

Ett av de mest effektiva sätten att undgå inbrott är att ha grannar/vänner/familij i närheten, som kan var till hjälp om det skulle uppstå en situation. Ett GSM larm är då en optimal lösning att utnyttja i ett sådant värdefullt nätverk, då du kan spara deras telefonnummer i larmsystemet, och blir på så vis meddelade om utlöst larm. Då kan de snabbt vara på plats och undersöka läget vid ditt hem.

Det är också möjligt att komplettera larmsystemet med en IP övervakningskamera, så att du alltid kan hålla ett öga på ditt hem, och även dokumetera en eventuell inbrottstjuv.

GSM-larmets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. Alla sensorer skickar en trådlös signal till kontrollpanelen om de utlöses, som i sin tur utlöser hela larmet. Larmpanelen skickar då omedelbart SMS till alla sparade nummer samt ringer även upp dem.

De olika larmmodeller har olika konfigurationsalternativ, och PRO modellen har en inbyggd knappsats för att ställa in larmsystemet med samt för att aktivera och avaktivera systemet.

Alla larmpaneler har inbyggt skalskydd (nattskydd), vilket inaktiverar alla rörelsesensorer men behåller dörrar och fönster aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det finns ett antal olika sensorer, som kan kopplas till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och dörr/fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm. till larmpanelen för att skydda mot alla typer av olyckor. Alla sensorer är trådlösa och går på batteri, så du slipper dra fula elkablar runt om i huset.

Dörr/fönstersensorer

Dörr/fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den anden delen sätta på dörren eller fönstret. Så fort dörren eller fönstret öppnas, bryts magnetfältet mellan de två delarna och sensor sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför den. De täcker av 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de flesta rum kan täckas upp med en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så snart en inbrottstjuv kommer in i rummet, registrerar rörelsesensorn det och sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så din hund kan röra sig fritt omkring i hemmet när larmet är aktiverat.


.