.
.
  • .
    Stay
.
.

Hemlarm

Hemlarm

Hemlarm från HomeSecure

Skydda ditt hem med ett HomeSecure hemlarm från HomeAlarm. Vi har landets största utbud av HomeSecure produkter. Hos oss tillkommer inga abonnemang eller extra avgifter. Du köper och äger ditt eget hemlarm, varefter dina kostnader består av SIM-kort samt batterier. Vi rekommenderar att använda ett kontantkort så som Telenor Telematik.

Vi har två olika GSM larmmodeller, HomeSecure BASIC och PRO. HomeSecure BASIC är perfekt till lägenheter, fritidshus, sommarstugor och mindre hem. HomeSecure PRO är för dig som vill ha det mest avancerade larmet med professionell funktionalitet i toppklass. 

Våra larm är enkla att installera och mycket användarvänliga, så alla kan använda dem. Du kan aktivera och inaktivera hemlarmen med både fjärrkontrollen, knappsatsen och den kostnadsfria appen till iphone och Android. 

 

Hemlarm för alla behov

Vi har ett antal olika paketlösningar som du hittar pm du klickar på respektive larmmodell här nedanför. Dessa paket är sammansatta utifrån ett standardbehov. Men behoven varierar naturligtvis från hem till hem. Det är därför självklart möjligt att bygga på och utforma larmpaketen med extra sensorer, fjärkontroller, sirener, knappsatser mm. så du får den bäst anpassade lösningen för just ditt hem. Är du osäker på vilken larmmodell du bör välja, eller hur många och vilka sensorer, du bör ha, så kontakta vår kunniga kundsupport. Vi har många års erfarenhet från larmbranschen, så vi kan alltid komma med goda råd och rätt vägledning.

 

Så fungerar våra hemlarm

HomeSecure konceptet syftar till att göra det möjligt för alla att säkra sitt hem mot inbrottstjuvar utan att slösa pengar på dyra vaktbolagstjänster, som ändå aldrig hinner fram i tid. Med ett HomeSecure larm kan du och dina grannar / vänner / familj varnas om en inbrottstjuv är framme. Denna hjälp kan mycket snabbt vara på plats och tillkalla polis. När larmet utlöses, skickar det ett sms och ringer upp de personer vars nummer du har lagrat i huvudenheten. Samtidigt tjuter sirenen, så tjuven blir stressad. Larmtjut och uppmärksamhet är tjuvens värsta fiender, och denne kommer i de allra flesta fall välja att avlägsna sig från platsen för att inte riskera att bli upptäckt.

Det är också möjligt att komplettera larmet med IP-övervakningskamera, så att du alltid kan hålla ett öga på ditt hem, och även dokumetera en eventuell inbrottstjuv.

Hemlarmets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. Alla sensorer skickar en trådlös signal till kontrollpanelen om de utlöses, som i sin tur utlöser hela larmet. Larmpanelen skickar då omedelbart SMS till alla sparade nummer samt ringer även upp dem.

De olika larmmodeller har olika konfigurationsalternativ, och PRO modellen har en inbyggd knappsats för att ställa in larmsystemet med samt för att aktivera och avaktivera systemet.

Alla larmpaneler har inbyggt skalskydd (nattskydd), vilket inaktiverar alla rörelsesensorer men behåller dörrar och fönster aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det finns ett antal olika sensorer, som kan kopplas till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och dörr/fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm. till larmpanelen för att skydda mot alla typer av olyckor. Alla sensorer är trådlösa och går på batteri, så du slipper dra fula elkablar runt om i huset.

Dörr/fönstersensorer

Dörr/fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den anden delen sätta på dörren eller fönstret. Så fort dörren eller fönstret öppnas, bryts magnetfältet mellan de två delarna och sensor sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför den. De täcker av 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de flesta rum kan täckas upp med en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så snart en inbrottstjuv kommer in i rummet, registrerar rörelsesensorn det och sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så din hund kan röra sig fritt omkring i hemmet när larmet är aktiverat.


.