.
.
  • .
    Stay
.
.

Inbrottstjuvar Undviker Dessa 10 Saker

Inbrottstjuvar Undviker Dessa 10 Saker

Inbrottstjuvar Undviker Dessa 10 Saker
Dato: 9/2/2014   sehaadmin
sehaadmin's picture
sehaadmin

Samtidigt som många andra typer av brott minskar över hela landet, så ökar antalet inbrott varje år. I vissa områden sker faktiskt upp till 4 inbrott per minut.

Villaägare frågar oss ofta vad de kan göra för att få större säkerhet och därmed lugn och ro. Här är en lista som ger några goda råd om vilka åtgärder som kan hålla tjuvarna borta när det gäller stora och små hus eller ett grannsamfund.

I Sverige sker det många inbrott varje dag. Det finns inget mer hotfullt än tanken på att en inbrottstjuv tvingar sig in i ens hem och stjäl ens värdesaker. Detta skapar inte bara ilska och upprördhet, det leder ofta till att man känner en otrygghet och rädsla då ens hem och fristad brutalt har invaderats. Den typiska inbrottstjuven är inte professionell eller speciellt högteknologisk. De flesta inbrottstjuvar är amatörer som kommer att använda råa metoder för att komma in i huset, t.ex krossa fönster och bryta upp dörrar. Här är några saker som kan hjälpa till att hålla tjuvar borta:

 

1) Kraftiga Dörrar 

Många människor prioriterar inte kraftiga dörrar när de bygger ett hus. Detta är en mycket viktig punkt om du vill hålla inbrottstjuvar borta. Ofta undviker inbrottstjuvar hus med starka rejäla dörrar eftersom det är för svårt för dem att bryta upp dem. 60% av alla intrång sker genom antingen fram- eller bakdörren av huset.

 

2) Alarmsystem

Det bästa du kan göra för att skydda ditt hem är att investera i ett larmsystem. Detta innebär att inbrottstjuvar inte kan komma in i ditt hem utan att upptäckas. Det är också en bra idé att investera i en övervakningskamera, samt att sätta larmskyltar och dekaler på fönster och dörrar.

Studier visar att hus som övervakas av ett larmsystem är sannolikt mycket mindre benägna att utsättas för inbrottsförsök. På Homealarm.se kan du köpa både larm och övervakningskamera av hög kvalitet.

 

3) Hund 

En hund i Hemmet kan bidra till att skrämma bort en inbrottstjuv. Detta beror på att de flesta är rädda för att bli bitna av hunden, men också för att hundar skäller och för oväsen när främlingar närmar sig huset.

 

4) Upplysta områden runt huset

Inbrottstjuvar föredrar att arbeta i mörker för att undvika att bli upptäckta. Det är därför en bra idé att ha belysningen på utanför huset. Du kan också montera lampor som aktiveras genom en rörelsesensor. 

 

5) Övervakningskamera

Detta är ett bra komplement till ett larmsystem. Videoövervakning skrämmer inte bara bort inbrottstjuvar, det garanterar också att du har material som visar inbrottstjuvens identitet om ett inbrott skulle ske. Du kan köpa en HomeSecure IP kamera via homealarm.se. 

 

6) Grannsamfund

Det är en bra idé att investera i ett larmsystem som automatiskt skickar ett meddelande till dina grannar när det är ett inbrott. Tjuven kommer att skrämmas bort om grannarna dyker upp utanför huset. 

 

7 & 8) Flervåningshus och lägenheter på högre våningar

Inbrottstjuvar undviker vanligtvis lägenheter på högre våningar eftersom det är för svårt att ta sig dit. Det är också riskabelt för dem eftersom det tar längre tid att fly om de upptäcks under inbrottet. Detsamma gäller för hus med flera våningar. Vanligtvis vill en inbrottstjuv inte spendera tid och kraft på att släpa en tv ner från andra våningen i ett hus.

 

9) Slutna gardiner eller persienner

Många människor älskar att låta solljuset strömma genom sina fönster och ha ett öppet och ljust hem, men det ger samtidigt potentiella inbrottstjuvar en chans att få en inblick i ditt hem och se vilka prylar du har i ditt hus som är värt att stjäla. Håll därför dina gardiner och persienner slutna när du kan, särskilt på natten. 

 

10) Oregelmässiga rutiner 

Inbrottstjuvar älskar rutiner och de flesta inbrott är inte slumpmässiga. Inbrottstjuvar spionerar ofta på sina potentiella offer för att se vilken tid på dagen som är bäst för inbrott. Om de vet att du lämnar huset varje dag vid 07:30 på morgonen, och oftast inte är tillbaka förrän 20:00 på kvällen, då vet de att de har god tid på sig att utföra inbrottet. Men om du (eller dina grannar) kan vara i huset oftare, så kommer det att göra det mer riskabelt för inbrottstjuven. Därför kan det vara en bra idé att be sin granne att kontrollera ditt hus en gång om dagen om du reser bort på semester.

Discussion
.