.
.
  • .
    Stay
.
.

Larm

Larm

Larm till Hemmet

Hos HomeAlarm.se hittar du ett larmsystem som passar dina behov.

Vårt stora utbud av modeller och tillbehör gör att det är möjligt att anpassa larmsystemet exakt till ditt hem. Är du tveksam till vilket larmsystem som du ska välja så står vi till ert förfogande med råd och vägledning.

Vi har lång erfarenhet inom larmbranschen och vi delar gärna med oss av våra kunskaper.

 

Få ett Larm som passar dina behov

Hos HomeAlarm.se har vi ett stort utbud av larm, sensorer och andra tillbehör. Det är därför möjligt att anpassa larmet till ditt hem. Vi har både topprofessionella modeller och mer enkla modeller till det lägsta priset på marknaden. Kontakta oss om du har frågor om vilket larmsystem som passar bäst till just dig. Vi står alltid redo att ge dig bästa råd och vägledning.

Så fungerar våra larm

När larmet blir utlöst skickar systemet ett SMS och ringer upp de telefonnummer som registrerats i huvudenheten. På så sätt kan du försäkra dig om att det är någon som snabbt kan undersöka vad som sker i ditt hem. Exempelvis vänner, grannar eller familj som bor i området. Ett sådant nätverk är mer effektivt än ett vaktbolag, då du eller dina grannar snabbare kan ta er dit och tillkalla hjälp.

Alla sensorer som ansluts till larmsystemet är trådlösa vilket innebär att det är enkelt att installera. När alla sensorer är kodade till larmsystemet ska de hängas upp. Rörelsessensorerna täcker området framför sig och blir utlösta om det är rörelse i just det området. Dörr/fönstersensorer sätts på dörr och fönsterkarm. De blir utlösta så snart dörren eller fönstret öppnas. Utöver detta är det möjligt att koppla till röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm.

Det är också möjligt att utöka larmet med en IP övervakningskamera, så att du alltid kan hålla ett öga på ditt hem, och även dokumentera en eventuell inbrottstjuv.

Larmets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. När sensorerna blir utlösta sänder de en trådlös signal till larmpanelen, som i sin tur utlöser larmet. Larmpanelen skickar då ett sms till alla sparade mobilnummer och ringer därefter upp numrena i tur och ordning.

Våra två olika larmmodeller har olika inställningsmöjligheter. PRO modellen har en inbyggd knappsats för göra alla inställningar av larmet med samt för att aktivera och inaktivera systemet med.


Alla larmpanelerna har inbyggd skalsäkring (nattskydd), som gör att alla rörelsesensorer blir inaktiva när du er hemma eller ligger och sover, medan dörr/fönstersensorer är aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det är ett antal olika sensorer som går att koppla till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och Dörr/Fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer m.m till larmpanelen för att skydda sig mot alla typer av olyckor. Alla sensorerna är trådlösa och går på batteri så du slipper dra en massa kablar runt om i huset.

Dörr/Fönstersensorer

Dörr/Fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den andra delen sätts på dörren eller fönstret. När dörren eller fönstret öppnas bryts magnetfältet mellan de två delarna och den skickar en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför dem. De täcker 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de fleste rum kan täckas av en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så fort en inbrottstjuv går in i rummet, registrerar sensorn detta och skickar en trådlös signal till larmpanelen, som i sin tur utlöser larmet.
Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så att din hund kan gå runt fritt därhemma när larmet är aktiverat.

.