.
.
  • .
    Stay
.
.

Larm till Sommarstuga

Larm till Sommarstuga

Larm till Sommarstugan från HomeSecure

Det är viktigt att kunna förhålla sig rätt efter hur miljön och klimatet ändrar sig, det gäller inte bara väder och vind utan också brott och stölder. Så om man vill undgå att bli en del av den statistiken som gäller det ökade antalet inbrott runt om i landet så bör man installera ett inbrottslarm i sin bostad. Detta kan vi på homealarm.se hjälpa dig med då vi vi är specialister på larm och har många års erfarenhet i att rådge installationer av inbrottslarm i både privata hem och hos företag. 

Då sommarstugor oftast ligger lite ödsligt och inte blir besökta under en stor del utav året så är det viktigt att skaffa ett larm så att man slipper oroa sig för att komma till en stuga som är länsad på värdesaker. Beställ därför ett Larm till sommarstugan redan idag, vi har ett stort utbud av larmpaket, sensorer och tillbehör för alla typer av bostäder. 

Inbrottslarm för alla behov

På HomeAlarm har vi två olika HomeSecure larmmodeller, HomeSecure PRO och HomeSecure BASIC. Båda modellerna är gsm larm som skickar SMS och ringer upp sparade telefonnummer vid utlöst larm, samtidigt som sirenen börjar tjuta i hemmet för att skrämma iväg tjuven. Det är möjligt att sätta upp en utomhussiren för att förstärka den avskräckande effekten och öka uppmärksamheten vid ett inbrott. Uppmärksamhet är just tjuvens största fiende. 

Nedan kan du se våra olika HomeSecure larmmodeller. Klicka på respektive för att läsa mer. Det är viktigt att du väljer larm modell som passar dig bäst. Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår kundsupport.

Så fungerar våra Inbrottslarm

HomeSecure konceptet syftar till att göra det möjligt för alla att säkra sitt hem mot inbrottstjuvar utan att slösa pengar på dyra vaktbolagstjänster, som ändå aldrig hinner fram i tid. Med ett HomeSecure larm kan du och dina grannar / vänner / familj varnas om en inbrottstjuv är framme. Denna hjälp kan mycket snabbt vara på plats och tillkalla polis. När larmet utlöses, skickar det ett sms och ringer upp de personer vars nummer du har lagrat i huvudenheten. Samtidigt tjuter sirenen, så tjuven blir stressad. Larmtjut och uppmärksamhet är tjuvens värsta fiender, och denne kommer i de allra flesta fall välja att avlägsna sig från platsen för att inte riskera att bli upptäckt.

Det är också möjligt att komplettera larmet med IP-övervakningskamera, så att du alltid kan hålla ett öga på ditt hem, och även dokumetera en eventuell inbrottstjuv.

Larmets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. Alla sensorer skickar en trådlös signal till kontrollpanelen om de utlöses, som i sin tur utlöser hela larmet. Larmpanelen skickar då omedelbart SMS till alla sparade nummer samt ringer även upp dem.

De olika larmmodeller har olika konfigurationsalternativ, och PRO modellen har en inbyggd knappsats för att ställa in larmsystemet med samt för att aktivera och avaktivera systemet.

Alla larmpaneler har inbyggt skalskydd (nattskydd), vilket inaktiverar alla rörelsesensorer men behåller dörrar och fönster aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det finns ett antal olika sensorer, som kan kopplas till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och dörr/fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm. till larmpanelen för att skydda mot alla typer av olyckor. Alla sensorer är trådlösa och går på batteri, så du slipper dra fula elkablar runt om i huset.

Dörr/fönstersensorer

Dörr/fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den anden delen sätta på dörren eller fönstret. Så fort dörren eller fönstret öppnas, bryts magnetfältet mellan de två delarna och sensor sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför den. De täcker av 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de flesta rum kan täckas upp med en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så snart en inbrottstjuv kommer in i rummet, registrerar rörelsesensorn det och sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så din hund kan röra sig fritt omkring i hemmet när larmet är aktiverat.


.