.
.
  • .
    Stay
.
.

Rörelsesensor

Rörelsesensor

Rörelsessensor till privata hem och företag

Om du är på jakt efter en stabil och tillförlitlig rörelsesensor så kan vi erbjuda dig ett spännande urval.

En rörelsesensor används ofta för att övervaka stora områden och när den är aktiverad upptäcker sensorn rörelse och skickar då en trådlös signal till kontrollpanelen som utlöser larmsystemet på ett enkelt och effektivt vis.

Professionell säkerhetsrådgivning

Vi på homealarm.se är din professionella och pålitliga samarbetspartner. Vi ser till att hela tiden ha ett stort och uppdaterat urval av rörelsessensorer, så att våra kunder kan vara säkra på att de får en optimalt fungerande produkt.

Många års arbete och erfarenhet i branschen gör att vi är experter när det gäller att hitta produkter av högsta kvalitet till vårt sortiment och det kommer naturligtvis dig och våra andra kunder till nytta. 

Nedan kan du se våra olika HomeSecure larmmodeller. Klicka på respektive för att läsa mer. Det är viktigt att du väljer en larmmodell som bäst passar dig och dina behov. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundsupport.

Så fungerar våra Inbrottslarm

HomeSecure konceptet syftar till att göra det möjligt för alla att säkra sitt hem mot inbrottstjuvar utan att slösa pengar på dyra vaktbolagstjänster, som ändå aldrig hinner fram i tid. Med ett HomeSecure larm kan du och dina grannar / vänner / familj varnas om en inbrottstjuv är framme. Denna hjälp kan mycket snabbt vara på plats och tillkalla polis. När larmet utlöses, skickar det ett sms och ringer upp de personer vars nummer du har lagrat i huvudenheten. Samtidigt tjuter sirenen, så tjuven blir stressad. Larmtjut och uppmärksamhet är tjuvens värsta fiender, och denne kommer i de allra flesta fall välja att avlägsna sig från platsen för att inte riskera att bli upptäckt.

Det är också möjligt att komplettera larmet med IP-övervakningskamera, så att du alltid kan hålla ett öga på ditt hem, och även dokumetera en eventuell inbrottstjuv.

Hemlarmets komponenter

Larmpanelen

Detta är larmsystemets hjärna. Alla sensorer skickar en trådlös signal till kontrollpanelen om de utlöses, som i sin tur utlöser hela larmet. Larmpanelen skickar då omedelbart SMS till alla sparade nummer samt ringer även upp dem.

De olika larmmodeller har olika konfigurationsalternativ, och PRO modellen har en inbyggd knappsats för att ställa in larmsystemet med samt för att aktivera och avaktivera systemet.

Alla larmpaneler har inbyggt skalskydd (nattskydd), vilket inaktiverar alla rörelsesensorer men behåller dörrar och fönster aktiverade.

Trådlösa Sensorer

Det finns ett antal olika sensorer, som kan kopplas till larmpanelen. De vanligaste är Rörelsesensorer och dörr/fönstersensorer. Du kan också koppla röksensorer, gassensorer, vattensensorer mm. till larmpanelen för att skydda mot alla typer av olyckor. Alla sensorer är trådlösa och går på batteri, så du slipper dra fula elkablar runt om i huset.

Dörr/fönstersensorer

Dörr/fönstersensorerna är tvådelade. Den ena delen sätts på karmen, medan den anden delen sätta på dörren eller fönstret. Så fort dörren eller fönstret öppnas, bryts magnetfältet mellan de två delarna och sensor sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer registrerar rörelse i området framför den. De täcker av 110 grader horisontellt, 55 grader vertikalt och ca. 8 meter ut i rummet. Dvs. de flesta rum kan täckas upp med en enda rörelsesensor i hörnet under taket.

Så snart en inbrottstjuv kommer in i rummet, registrerar rörelsesensorn det och sänder en trådlös signal till larmpanelen, som utlöser larmet.

Det är möjligt att få rörelsesensorer som är immuna mot husdjur, så din hund kan röra sig fritt omkring i hemmet när larmet är aktiverat.


.