.
.
 • .
  Stay
.
.

Tryggt igenom julen

Tryggt igenom julen

Tryggt igenom julen
Dato: 12/4/2014   sehaadmin
sehaadmin's picture
sehaadmin

 

Julen är snart här och stressen börjar redan märkas. Det ska köpas julklappar, anordnas julfester och förbereda diverse. I brådskan glömmer nog många att julen också är den tid på året då inbrottstjuvar är som mest aktiva. Många hus är tomma på helgerna fram till jul, på själva julafton och dagarna efter julhelgen. Detta är något inbrottstjuvarna kan utnyttja. 

 

Därför är det viktigt att vi alla bidrar med att göra det så besvärligt som möjligt för inbrottstjuvarna. Det är många saker du kan göra för att hålla ditt hem tryggt och säkert. För det första tycker vi naturligtvis att det är viktigt att installera ett larmsystem i sitt hem. Larmet förebygger inbrott (med synlig larmskyltning och ev. synligt utomhussiren), och om en inbrottstjuv skulle vara dum nog att försöka sig på ett hus med inbrottslarm, så utlöses larmet direkt och larmar grannar/vänner/familj. Sirenens larm är öronbedövande och de flesta tjuvarna väljer att lägga benen på ryggen och ta sig därifrån med detsamma.

 

Vi på HomeAlarm har sammanställt en liten checklista som du kan använda inför julen. Det är en massa smarta åtgärder du kan göra för att minimera risken för att ett inbrott kommer att ske hos just dig. Inbrottstjuvarna har blivit svårare och svårare att lura, så försök att gå igenom listan noggrannt.

 

 • Se till att larmet är synligt
  Om du har ett larm, men inbrottstjuven inte kan se det tydligt, kan det hända att denne ändå försöker sig på ett inbrott i ditt hus. Och även om han säkerligen blir bortskrämd av sirenen med detsamma, så är det riktig tråkigt att komma hem till ett våldgästat hem. Så se till att ha synlig larmskyltning! Har du inte nog med larmdekaler, så kan du köpa fler sådana HÄR, och om du önsker finns det även att köpa till en larmskylt i hårdplast, som skruvas upp på husfasaden, du finner den HÄR.
 • Testa ditt larmsystem
  Aktivera larmet och se till att alla sensorerna löser ut larmet som de bör. Om du har ett HomeSecure PRO larm, kan du också enkelt genomföra en Walk Test (se manual för detaljer) för att test alla sensorerna. Om en sensor inte utlöser larmet är det sannolikt pga att batteriet är tomt på ström (se nedan).
 • Byt batterier
  Hittar du en sensor som har slut på batteri i testet så bör du byta det direkt. Du kan köpa batterier till alla HomeSecure BASIC (och äldre versioner) sensorer HÄR och till alla HomeSecure PRO sensorer HÄR. Batterierna är standardbatterier som kan köpas överallt men för att göra det enkelt kan du också köpa dem på vår hemsida. Kom ihåg att köpa det batteri som passar just den sensorn.
 • Använd den senaste versionen av HomeSecure's App
  Vi har tidigare i år uppdaterat till en ny version av HomeSecure's gratis App till Android och iPhone, du hittar den HÄR. Med App'en kan du alltid aktivera och inaktivera larmet oavsett vart du är. Så om du sitter på julmiddagen och kommer på att du glömde aktivera larmet hemma så kan du göra det enkelt direkt där genom App'en.
 • Gör upp med dina grannar om att kika till varandras hus medan ni är bortresta. 
  Inbrottstjuvarna är svåra att lura genom att exempelvis hålla lyset tänt eller spela musik på hög volym. Innan ni drar iväg på julmiddag så stick över til grannen och meddela dem att ni kommer att vara borta ett tag, så kan grannen ta en tur utanför ert hem lite då och då oh se till att allt står rätt till. Du kan göra detsamma för dem, när de är ute. Se också till att grannarna är inkodade som kontaktpersoner i ditt larm, så de får ett sms med detsamma, om en inbrott skulle ske eller något annat oväntat inträffar i ert hem under tiden ni är bortresta.
 • Se till att inbrottstjuven inte får "arbetsro".
  En av de viktigaste faktorerna som kan få en inbrottstjuv att välja just ditt hus, är om han där kan få arbeta i lugn och ro exempelvis bakom en hög häck/staket, där det är mörkt och ingen kan se in. Detta är en fin julklapp till tjuven! Se till att det är fri sikt runt om hela huset, så att grannarna enkelt kan se om där sker något skumt. Göm undan stegar och annan utrustning som kan hjälpa tjuven på traven. Har du mörka utrymmen runt huset som du inte kan göra något åt, så överväg att sätta upp utomhusbelysning och sätt sensorer på alla fönster.

 

Kom ihåg, att du alltid kan kontakta HomeAlarm, om du har problem med att få ditt larm redo inför julen. 

 

Till sist återstår bara att önska alla en God och inbrottsfri Jul och ett Gott nytt år!

Discussion
.