.
.
  • .
    Stay
.
.

Varför HomeSecure?

Varför HomeSecure?

Varför HomeSecure?

Med ett HomeSecure larm sparar du pengar och får alla väsentliga funktioner som av en tjänsteleverantör som kopplar larmet till en larmcentral. Nedan skriver vi först om 4 orsaker till att ha ett larm, varefter vi jämför totalkostnader mellan vår gör-det-själv lösning och larm mot larmcentral.

 

1. Hemlarm förhindrar inbrott

Med ett hemlarm kan man förebygga inbrott eftersom det från utsidan framkommer tydligt att hemmet är säkrat med larm, bl.a. med larmklistermärken, larmskyltar, och eventuella utomhuskameror samt -sirener. Således minskar risken för inbrott mångfaldigt då inbrottstjuven visserligen inser att hemmet är säkrat med larm och antagligen väljer att inte ta sig in.

 

2. Larm skrämmer bort tjuven och minimerar på skador

Ifall inbrottstjuven, trots varningar om larm, bestämmer sig att ta sig in i hemmet så kommer larmet att slå till och sirerna tjuta på 110dB vilket skrämmer bort tjuven och väcker uppmärksamhet. Tjuven att förstå att det finns en stor risk för att någon (ägare, granne, väktare, polis) snart kommer på plats. Således minimeras på tjuvens arbetstid inne i hemmet och skadorna från inbrottet.

 

3. Informationsflöde - Ring polisen och varna familjemedlemmar

Med ett HomeSecure larm får du information om inbrott direkt i realtid till din mobiltelefon via SMS och uppringning. Det är viktigt att snabbt få en pålitlig person till scenen (du själv, polisen, eller en granne). Detta innebär även att du kan informera familjemedlemmar om det skedda, samt varna dem från att gå hem som första person. Med en IP-kamera kopplad till larmsystemet kan du via mobiltelefon bekräfta om någon är hemma eller ifall det är falskt larm.

 

4. Fördelar med hemförsäkring

Det säger sig självt att skadehanteringen är lättare och snabbare om man har bevis på inbrott. Därtill ger vissa försäkringsbolag föredelar i hemförsäkringen om man har ett larm, t.ex. behöver man eventuellt inte betala självrisken och/eller kan man få rabatt på årspremiet. Men det måste du klargöra med ditt försäkringsbolag, alla bolag har inte samma politik.

 

HomeSecure Gör-Det-Själv eller Larm mot vaktcentral

Säljargument: Väktarbesök och 24/7 Övervakning

Vakt-tjänsteleverantörer brukar sälja sina tjänster med två argument: väktartjänst och 24/7 övervakning.

Problemet med väktarbesök är att en väktare inte hinner till scenen i tid. När larmet slår till går informationen till deras central varefter de skickar en patrull om de misstänker att det varit inbrott. Högst antaligen är inbrottstjuven redan borta långt innan väktaren kommer till scenen. Så varför skulle man betala för det? I de flesta fall kan en väktare endast bekräfta att det har skett ett inbrott och ta vissa återgärder så som att ringa polisen och meddela er att ni måste göra en inbrottsanmälan.

Det andra argumentet med 24/7 övervakning, tröstar inte heller mycket när det blir inbrott. Vad är egentligen skillnaden om informationen kommer direkt till din mobiltelefon, eller först till en larmcentral? Vi är av åsikten att skillnaden inte är stor. De facto är det bättre att du själv för informationen möjligast fort. Varför betala för den tjänsten?

 

Totalkostnad med HomeSecure PRO Totallösning

Med HomeSecure köper du larmet och äger det själv. I detta exempel använder vi PRO Totallösning inkl. IP-kamera (7395kr) vilket är vårt dyraste och mest kompletta larmpaket. Efter att du köpt larmet av oss har du inga månadskostnader förutom anskaffning av SIM-kort samt eventuella SMS och samtal vid användning av larmet, vilket realistiskt sett inte borde överskrida 20kr per månad, dvs 240kr per år. I detta exempel räknar vi hur mycket totalkostnaden blir när man köper ett HomeSecure PRO Totallösning och har det i 10 år, med en månatlig kostad på 20kr för SMS och samtal.

1 års totalkostnad: 7 635 kr (antar 240 kr från SIM-kort)

2 års totalkostnad: 7 875 kr (antar 240 kr från SIM-kort/per år)

3 års totalkostnad: 8 115 kr (antar 240 kr från SIM-kort)

10 års totalkostnad: 9 795 kr (antar 240 kr från SIM-kort/per år)

 

Totalkostnad - Tjänsteleverantör med larm kopplat till larmcentral

Bl.a. Verisure och SectorAlarm börjar på ca. 319kr / 379kr per månad för deras minsta startpaket, vilket motsvarar något mellan PRO Huspaket (4795kr) och PRO Lägenhetspaket (3295kr). I detta exempel räknar vi hur mycket totalkostnaden blir när man betalar 319kr per månad på 1 år, 2 år, 3 år och 10 år.

1 års totalkostnad: 3 828 kr

2 års totalkostnad: 7 656 kr

3 års totalkostnad: 11 484 kr

10 års totalkostnad: 38 280 kr

I detta pris ingår hyrning av larmet, installation, utbildning på hur man använder larmet, samt vakttjänst och underhåll. Märk dock att du ofta inte äger larmet, säger du upp avtalet så förlorar du även larmet.

På tio år kan besparningarna vara 28 485kr, medan du fått mer eller mindre samma nytta ur vårat larm som ur en via vaktcentral.

.